Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Poradna lékaře

Kdo odpovídá na vaše dotazy?

MUDr. Petra Matějková, Ph.D.
pracoviště: gastroenterologie EGK s.r.o.-Sanatorium sv. Anny, Praha 3 www.egk.cz

Plné znění prohlášení.

Položit dotaz

 * Jméno: 
 * E-mail: 
 * Otázka: 
 * Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 1426 záznamů z celkového počtu 1426, zobrazeny 36. - 40.

 1  2  3  4  5  6  7  [ 8 ]  9  10  11 
Alena
Dobrý den chtěla bych se prosím zeptat mám delší dobu psychické problémy . Začala jsem se i budit V noci a špatně spát a začali mi do toho i zdravotní problémy co se týče zažívání i když jim pravidelně po dvou hodinách nebo ne jím půl dne je to úplně jedno i v noci mívám bublání a škrundání a nadýmání v břiše nebo křeče v břiše častý průjem a nebo zase obráceně tuhá stolice po každém jídle maličko vždy musí mít Pořád mám pocit nadýmání i během dne přesto že si dávám pozor co jím jí věci které vůbec nenadýmají,mám chuť k jídlu a hlad ale když začnu jíst tak nemohu vezmu si třikrát do pusy a mám pocit plnosti a už nemůžu, prosím poraďte mi zda existuje na to něco co by mi pomohlo Užívala jsem probiotika potom Pancreolan iberogast i bylinné čaje na zklidnění, připadá mi jako kdyby se mi tam trávil vzduch z toho jak mám pořád hlad ,myslíte si že opravdu je to psychického původu a měla bych nasadit antidepresiva je to protivné neúnosné obtěžující je to hrozné Děkuji moc Alena
Odpověď lékaře:
Dobrý den, rozhodně bude vhodné navštívit gastroenterologa, takto po internetu Vám nedokážu říct, zda jsou obtíže spojeny s psychickou, anebo zda se jedná o jiné onemocnění, k tomu je potřeba vyšetření. S pozdravem.
Vaclav
Dobry den Mam velke krece do břicha pouze pri stolici a krev a krevni slemy .Stolice je normalni a krece po stolici pomalu ustoupi. Problem pretrvava tyden. Zmensil jsem potravu abych nechodil casto na stolici. Ziju na Gran Canarii a udelali mi rozbor krve ,moci a rentgen bricha .vse je v poradku.Hemoroidy nemam. Kolonoskopii pravdepodobne budu muset podstoupit i kdyz se mi moc nechce jelikoz jsem cetl negativni recenze jake nebezpeci hrozi. Rad bych se zeptal zda existuji antibiotika nebo jine zpusoby lecby.Dekuji.
Odpověď lékaře:
Dobrý den, bez diagnozy těžko je možné radit nějakou léčbu a antibiotickou už vůbec ne. Skutečně nezbývá než se nechat vyšetřit, zvláště pokud je vám více než 40-50 let, takto se může projevit i nádor střeva nebo zánět. Koloskopie není příjemné vyšetření, ale rozhodně při ní nehrozí žádné nebezpečí (perforace střeva je velmi vzácná komplikace). S pozdravem.
Veronika
Dobry den,před 2 lety jsem podstoupila operaci zlucniku,bohužel následně zjištěno,ze v zlucniku nebyly kameny ani polypy,jak bylo původně diagnostikováno. Mesic po operaci začli problémy s trávením,nadymani,prujem a bolest pravého podbrisku,toto vse trva už 2 roky a je to opravdu velmi vyčerpávající. Byla mi před více jak rokem odebrána krev,vse v normě,až na lehce zvýšené lymfocyty a ASCA Igg - 29. Stravují se tak nějak zdrave,vyřadila sem těžká a smažená jidla,kavu s mlékem,u te jedine jsem zaregistrovala,ze mě více prozene...ale i tak me problémy přetrvávají. Mám par dni klid a pak to z ničeho nic přijde a zase se z toho třeba tyden dostávám a takto porad dokola. Byla sem u gastroentrologa,sono břicha prý v poradku a uzavřel to s tím,ze po zlucniku to někdy tak je. Prosím poraďte,nemůže se jednat o nějaký problem se strevy,co bych mohla udělat pro to,aby bylo lip nebo kam se dal obrátit? Dekuji
Odpověď lékaře:
Dobrý den, samozřejmě se může jednat o problém se střevy, to může vyloučit zejména koloskopie. Po odejmutí žlučníku skutečně malá část pacientů může mít častější stolice a nadýmání, bolesti vpravo by mohly být následkem srůstů po operaci. Z léčebných prostředků mě napadá vyzkoušet např. kyselinu ursodeoxycholovou. S pozdravem.
svarovska
Dobry den chtela jsem se zeptat ohledne opakujici se divertikulitydy byl mi nasazen lek normix v davce 2-0-2 v zdy tyden v mesici jak dlouho se musi uzivat je mi 45 let a mam strach abych ho nemusela uzivat uz celi zivot a abych si jeho uzivanim treba neznicila jatra.Take mivam zvyseny kalprotektin ve stolici kolem 200 ale crp mam nizke pri obtizich je to normalni ze kalprotektynje takto zvyseny .Ppred mesicem 14dni po dobrani normixu me zacalo bolet bricho tak jsem sla k lekari ten mi odebral crp ktere bylo nizke hodnota 4 a vzorek stolice na kalprotektin a ten byl 90 takze zvyseny je to vubec mozne ze pri uzivani normixu je kalprotektin zvyseny dekuji za odpoved
Odpověď lékaře:
Dobrý den, Normix se skutečně v poslední době doporučuje při opakovaných divertikulitidách k dlouhodobé léčbě, většinou na půl roku jeden týden v měsíci, pak by mělo být rozhodnutí dle situace, jak dále. Zvýšený calprotektin samozřejmě může být i při této léčbě, je při zánětu střeva citlivější než CRP. Hodnota kolem 90 je jen lehce zvýšená. Nemám žádné povědomí o tom, že by Normix "ničil játra". S pozdravem.
Jana
Dobrý den, mám Crohna a celiakii už 3. rok. Od začátku lečby byly obě nemoci naprosto v klidu a neměla jsem žádnè problemy. Letos jsem nastoupila na VŠ a ve spojením s tím nastalo spoustu stresu, nestíhala jsem jíst a navíc jsem byla na trhání moudraků a musela jsem tedy 2 za sebou v krátkém rozmezí brát antibiotika. Začala jsem mít průjmy, které přešly. Poslední 4 dny mám ale po stolici objevuji krev, někdy ani ne po ní. Musím se obrátit na svého lékaře nebo je možné, že to také odezní samo?
Odpověď lékaře:
Dobrý den, určitě je lepší se poradit s ošetřujícím gastroenterologem, žádnou chybu neuděláte. pokud si vezmete probiotika. S pozdravem.
Medicínská databáze U Lékaře
 
Doporučujeme:  Osteoporóza a jak jí předcházet