Kuře po myslivecku

Dobrý den, jelikož je právě teď doba zvěřinových hodů, dovoluji si zaslat jeden "myslivecký recept", který se k podzimu náramně hodí...

Dobrý den, jelikož je právě teď doba zvěřinových hodů, dovoluji si zaslat jeden "myslivecký recept", který se k podzimu náramně hodí:

Ingredience:

  • 4 stehýnka
  • 1 lžíce strouhaného sýra
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • sklenka bílého vína
  • 3 lžíce oleje
  • cibule
  • petržel
  • 4 celé pepře
  • 1 hřebíček
  • 2 nová koření
  • 1 bobkový list
  • 4 bobulky jalovce
  • stroužek česneku
  • sůl

Příprava:

Stehýnka opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, osmahneme, osolíme, přidáme koření, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Přidáme protlak, trochu vody nebo vývaru a povaříme. Před servírováním posypeme sýrem a petrželkou.

Autor: Margit Turníková