#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Žlutá stolice

Dotaz, 18. 2. 2023

Dobrý den už asi 2 roky mě trápí lehká bolest u pravé kyčelní kosti.
Jde o bolest asi střev, protože každé ráno jdu na toaletu a vychází ze mě žlutá stolice, ano žlutá, je žluta, tak že ji říkám ,, sluníčko " protože i tak pálí.

Když sním cokoliv paliveho, začne mě bolet v tom místě o 100% víc a cítím, jak stolice cestuje po každém centimetru mých střev a barva je ještě žlutější a na záchod, chodím klidně 5x denně a dostávám ze sebe neuvěřitelnou bolest. Jediné co mi pomůže s problémem, ale jen cca na 24 hodin, je jedna tobolka živočišného uhlí.

Byl jsem u svého praktického doktora, ten mě poslal na sono, to vyšlo bez problémů, následně mě poslal na kolonoskopii, ta vyšla bez problemu. Následně mě poslal na kolonoskopii, ta vyšla bez problému,.
Tam mě poslali na rozbory stolice. Ty mi vyšly bez problému. !!!
Žlutou stolici mám pořád a doktoři mi nic neřekli.
Nepřišlo mi, že mi moc věří, ale problém mám do teď.

V létě jsem jeden den s kamarádem vypil láhev Jamesona (40%alkohol) a pamatuji si do teď že mě bolest na 2 dny přestala a i stolice se zbarvila do hněda.
A toto se opakovalo na podzim, kdy jsme zase vypili láhev Jamesona.
A ještě jednou jsem měl hnědou ,,zdravou" stolici a to paradoxně, když jsem užíval antibiotika, která mi vždycky rozházela střeva tak, že jsem 2 týdny jedl probiotika.
To jsem řekl i oboum doktorům u kterých jsem byl, ale do teď mi dokázali říct, že jsem zdravý,....

Rad bych zjistil i jiný názor, popřípadě co dělat dál, protože jsem přetrpěl obě hadice, jak do žaludku, tak do zadnice a výsledek žádný.
Stydím se s kýmkoliv o tom mluvit, protože oba doktoři se se mnou bavili stylem, co si vymyslíš, jsi mladej a přeháníš. Ale fotky stolice či toaletního papíru ani jeden vidět nechtěl.
Děkuji za odpověď a za radu.

MUDr. Štěpán Peterka, 20. 2. 2023

Dobrý den
Jsem přesvědčen, že ve Vašem případě se bude jednat o funkční obtíže charakteru dráždivého tračníku s průjmy. Léčba je svízelná, ve více případech je nutné i sáhnout do medikace, která zklidní "nervový systém v břiše". Ve Vašem případě bych navrhoval vyzkoušet nějaká kvalitní probiotika, při bolestech Meteospasmyl.
Domnívám se, že bude nutné pokračovat v léčbě ambulantního gastroenterologa.
S pozdravem

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.