#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Výsledky vyšetření kolonoskopie

Dotaz, 8. 6. 2021

omlouvám se že otravuji vím že to je asi blbý dotaz ale doktorka na koloskopii si snad nemohla splést nevýznamné vnitřní hemeroidy 1stupně třeba například s polypem nebo dokonce karcinomem...? Mě furt nejde do hlavy proč mě bolí v bedrech nesnesitelná bolest která mě už pomalu 2 měsíce otravuje každý den pořád průjem se zbytky nestrávené potravy a bolest v bedrech furt přichází a odchází ani žádné leky sem nedostal a na nálezu z koloskopie se píše : nevýznamné vnitřní hemeroidy 1 stupně , vzata biopsie z ampuly k vyloučeni mikroskopické kolitidy . Normální pankoloskopický nález ale nevím vůbec co to je mikroskopická kolitida 1.července si mám prijit pro výsledky z biopsie. A výsledky biopsie z Gastroskopie zní : V excizi z jícnu nalezeny částky z oblasti gastroezeofageálni junkce překryté benigním překrveným vrstevnatým dlaždicovým epitelem, dále nalezena částky sliznice typu kardie se strukturou hyperplastickeho polypu, prostoupeného chronickou zánětlivou celulizací, Intestinalni metaplazie nezjištěna, bez dysplazie a malignity , předem děkuji za odpověď a za váš čas s přáním hezkého dne .

MUDr. Štěpán Peterka, 17. 6. 2021

Dobrý den,
Chápu Vaše obavy, ale nemusíte se bát, koloskopie by případnou rakovinu odhalila. Vnitřní hemeroidy vypadají makroskopicky (pohledem endoskopisty) zcela jinak než karcinom.
Vaše bolesti beder nutně nemusí souvisej s onemocněním trávicí trubice jako takové (střeva, žaludek, jícen). Mohlo by jít také např. o nemocnění slinivky břišní nebo spíše pravděpodobně o určitý druh funkční poruchy např. dráždivý tračník.
Mikroskopická kolitida je onemocnění postihující střevo, ale při makroskopickém vyšetření vypadá normálně. Teprve až histologické vyšetření (pod mikroskopem ve několikanásobném zvětšení) odhalí vysoké zánětlivé změny. Nález se pak léčí různými protizánětlivými farmaky.
Určitě nevěšte hlavu a vyčkejte výsledků histologie, Vaše obtíže budou mít řešení.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.