#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz 1127

Dotaz, 16. 5. 2012

Dobrý den, byla u mě diagnostikována GERD I. stupně. Jaké konkrétní potraviny nejsou při této chorobě vhodné? Někde se např. uvádí, že rajčata v žádném případě nejsou vhodná, jinde se o nich vůbec nemluví. Tak je to s s jinými - fazole, květák, okurky, ředkvička, maliny. Nedokážu se dostatečně orientovat. Děkuji.

MUDr. Jaroslava Kovářová, 16. 5. 2012

Dobrý den Bronislavo,
byť se nejedná o dotaz na střevní záněty-pokusím se Vám odpovědět. Tzv. refluxní choroba, kterou trpíte, je způsobena nedostatečnou činností svěrače mezi jícnem a žaludkem. Nejčastěji se projevuje jako tzv. pálení žáhy. A to nastává především po kynutém těstě, sycených nápojích, kávě, čokoládě, alkoholu, někdy pepermintu.. Vámi vyjmenované potraviny by neměly být problémem, a obecně lze říci, že pokud po potravinách nemáte žádné obtíže, není důvod se jim vyhýbat.
S pozdravem.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.