#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Problémy po menstruaci

Dotaz, 15. 5. 2021

Dobrý den, jsou to 4 týdny co mě bolí v podbříšku. Začalo to tak, že pár dní po menstruaci mě začalo bolet v podbřišku s plynatosti ( často mám i zaražené větry) a moč byla zapachájící a kalná. Po týdnu jsem navštívila doktorku. Crp lehký zánět, v moči krev. Tak mi nasadila ATB na zánět močového měchýře, moč byla po týdnu už v pořádku, ale tlak v podbříšku a plynatost nepřestala. Byla jsem na gynekologii, kde bylo vše v pořádku. Pak jsem šla na UT břicha, taky v pořádku, ten den jsem šla i k urologovi, kde močák a ledviny taky ok, nasadil mi další ATB na doléčení. Bohužel moc nepomohly. Před týdnem jsem byla podruhé na gynekologii, Kde mě pořádně prohlédli, vše ok, jen mi našli náhodný nález volnou tekutinu v dutině bříšní. Ale jinak vše ok. Před 2 týdny mě začala bolet i střeva a pocit tlaku na konečníku a občasná bolest v kříží. Stolici mám Normání. Byla jsem tento týden v úterý i na kolonoskopii, a tam taky vše v pořádku. Doktor mi předepsal jen něco na meteorismus. Už vážně nevím co mám dělat. Moje doktorka mě má pomalu za blázna. Během 4 týdnu jsem byla skoro všude a nikdo neví co to je. Ještě jsem chtěla jít na endoskopii, ale žaludek mě nebolí, tedy horní polovina břicha. Střeva po te kolonoskopii už se nějak uklidnili, ale ta tupá bolest v podbříšku a zaražené větry i občasný tlak na konečniku mě stálé trápí.

MUDr. Štěpán Peterka, 9. 6. 2021

Dobrý den, nebojte určitě se nebude jednat o nic vážného.
Mohlo by se jednat o určitou formu střevní dysmikrobie po antibiotické léčbě. Vyzkoušejte ještě na pár dní kvalitní probiotika. Doplnění vyšetření žaludku je vhodné doplnit. Uvádíte, že na břišní sonografii vám byla diagnostikovaná volná tekutina, což není normální nález ? Byla provedena kontrola? Event. byl doplnil kontrolní sonografii.
Pokud všechna vyšetření budou negativní, je na místě uvažovat o možnosti tzv. somatizace. Zkuste se zaměřit na identifikaci potenciálního stresu a snahu o jeho eliminaci. S pozdravem.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.