#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Nález helicobacteru

Dotaz, 13. 12. 2022

Dobrý den,

prosím Vás o nějakou radu jsem již na dně a bezradný.
Z gaatroskopie z poliklinky Restrial(jediná kde mi udělali zákrok s oblbovákem jelikož jsem měl ze zakroku obrovský strach, šel jsem za nimi. Z výsledků které jsem si po týdnu muael obvolat a vyžádat my zjistili, že mi nedovírá dolní svěrač do toho Helicobacter.

lečím se aktuálně na helicobacter atb (Klacid a Amoksiklav) který mi mi doporučil praktický lékař. do toho beru pantoprazolum na žaludek kyseliny.

Můj stav je hrozný nemohu nic pozřít nemohu pít nemohu ani spat chodím, jak tělo bez duše jsem na dně.

Největší problém je však s tím, pokud se najím napiji je vždy problém si odříhnout a přichází stav na zvracení v podstatě se plyny, které chtějí ven nemohou procpat přes potravu a pití (jsem strašně zahleněn - že by důsledek helicobacter?
Díky hlenu mi přijde že se nemohu prostě odkrknout. Pokud se mi nějakým způsobem podaří pociťují zásadní úlevu ovšem pociťují jak hlen, jídlo,voda?, který vyletí do oblasti hrudníku mezi prsa pomalu stékají zase zpět do žaludku.
Aktuální velmi silnou hořkost v puse přičítám atb ovšem hořkost v puse jsem měl již před tím než jsem začal atb brát, ale nebyla tak intenzivní. Byl my vlastně udělán rozbor z krve praktický lékař. ( Dočetl jsem se po internetu že hořkost může mít vliv žluč v žaludku.

Můj problém na Gastroskopii vůbec neřeší jsem již měsíc objednán na poradnu s výsledky na urgentní telefonáty, mne bylo sděleno, že bližší termín z kapacitních důvodu není.

A tak se můj stav horší a já se začínám obracet na vaez co je možné.
Napadá me snad vše možné mám nějaké dlouhodobé problémy s páteří vyhřezlé plotýnky krčí a bederní zda-li to nemůže být způsobeno tim (tento problem s páteří mám jíž 8let) různé rehabilitace a cviky, které roky využívám snižují moji bolest páteře, snad to nemá spojitost se žaludkem.

Moc vás prosím ze zoufalosti o radu popřípadě telefonát, co bych měl jak a hned akutně dělat (čekáním se můj stav i psichycky zhoršuje)

Výsledky z gastra a sona a krve od praktického lékaře (ne zrovna nějak důkladné rozbory z krve :( ) zasílám v příloze.

Děkuji za jakékoliv rady

S pozdravem

MUDr. Štěpán Peterka, 20. 12. 2022

Dobrý den, s ohledem na výsledky vyšetření se nedomnívám, že za Vaše obtíže může helicobacter. Doplnil bych ještě mamometrii jícnu k vyloučení poruchy motility (hlavně achálazie). Nicméně spíše se bude jednat o funkční poruchu typu "epigastric pain syndrom", což je jedna z funkčních chorob. Problémem bývá špatná ne vždy uspokojivá reakce na léčbu a nezřídka kdy s nutností adekvátní užívání psychofarmaka.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.