#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Lehký zánět tlustého střeva

Dotaz, 16. 4. 2022

Dobrý den P. Doktore asi 2,5-3 měsíce mám problém že stolici but průjem nebo bobky nebo někdy normální stolici ale není dobré strávená a můj lékař porat bral krev sprstu tak sem měl z vyseny zánět a ukázalo to 17 nebo 16 a porat my brali krev na rozbor a moc a vyter vše bylo v poratku a říkali ať držím dietu tak ji držím a stim sem vlastně i něco zhubl a pak mě poslala do Motol a tam. Hnet z jistili že mám z veceny žlučník že mám kamínek. Někde a že mám lehčí zánět tlustého střeva a doktorka řekla že porat mám jist dietu tu co držím například rýže kuřecím prsa mrkev nebo brambory prsa mrkev šunka rohlík atd a že počkáme na kolonoskopii a že se uvidí co tam mám v tom střevě bolesti nemám jen Někdy cítím po pichavani nebo takoví divný na břiše nebo na tom střevě ale nic hrozného nezvracim krev ve stolici zatím nemám jen zkutom stolici mám a sou tam hleny chci se zeptat je to vážně dá se to vyléčit je to na čelí život ta nemoc co mám jist když nemůžu ovoce normální můžu přesnídávky ovocné kvůli vytaminu jakou dietu mám jist co mám dělat na koloskopii du 2 kvetna a přestal jsem i kouřit max 1 dene v kouřím pijí magnezii neperlivou ale stim jídlem je to horší nevím co mám jist pořádně porat že my prosím nmoc děkuji

MUDr. Štěpán Peterka, 19. 4. 2022

Dobrý den, děkuji za dotaz. Vaše obtíže jsou dost nespecifické a polymorfní, nicméně je zcela zásadní a je to tak správné, že Vás čeká vyšetření tlustého střeva, tam se ukáže, co Vaše případné obtíže způsobuje - přítomnost zánětu, divertiklů nebo jiné patologie.
Vyšetření již mátě za chvíli, doporučuji již nyní postupně začít s bezezbytkovou nenadýmavou dietou (i v souladu s přípravou ke kolposkopickému vyšetření), při bolestech břicha vyzkoušejte Meteospasmyl cps 3x denně (volně prodejný preparát).
S pozdravem

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.