#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Krev ve stolici

Dotaz, 13. 1. 2023

Dobrý den,

Chtěla se prosím poradit ohledně zdraví mého partnera.
Již 3 měsíce řeší problém s krví při stolici. Nejprve měl jen krev na papíře, asi po měsíci měl krev i v míse. Šel k lékaři, kam poslední měsíc dochází každý týden. Byly mu nasazeny čípky a sulfasalazin a bylo mu řečeno ať upraví stravu jako při ulceorozni kolitide. Léky a dietu dodržuje, čípky mu byly po týdnu vysazeny. Krev ve stolici se vrátila pouze na papír, ale bývá mu těžko a "pálí ho střeva", cítí se nafouklý, to začalo v průběhu léčby. Vyprazdňovat se chodí po celou dobu obtíží 1x za 2-3dny! Na koloskopii jde za 5 tydnů. Test stolice a krve mu nedělali. Na vyšetřeních mu doktor opakuje, že se to lepší na sliznici střeva, ale podivuje se nad tím, že ho bolí břicho a dále předepisuje léky. Na dnešní kontrole dr. kontroloval střeva, uporoznil partnera, že to možná štípne, pak se ptal zda má doprovod a že nesmí řídit. Nikdo mu nezdělil co mu dělali, jen mu řekli, že kdyby měl ve stoli hodně krve je to v pořádku, což také měl a hodně, další kontrolu má za 4 týdny. Tak já se prosím ptám, co mu dělali? Nikde na internetu jsem nic nenašla a dr má již přes víkend zavřeno a nedovoláme se. Také by mě zajimal váš názor na jeho průběh nemoci a připadnou radu a jestli to i bez příjmů může ulcerozni kolitida být?. Předem děkuji za odpověď

MUDr. Štěpán Peterka, 17. 1. 2023

Ideální by bylo, kdyby jste referována závěr zprávy z kaloskopie, kterou partner prodělal. Takto mohu pouze spekulovat o nálezu. Podle Vašeho popisu by se mohlo jednat o odstranění střevního polypu event. provedení biopsií ze zánětem postiženého střeva.
Ideálně se musíte obrátit s cileným dotazem na lékaře provádějího výkon nebo alespoň na to pracoviště, kde se výkon prováděl.
K možnosti diagnózy ulcerozní kolitidy se nelze vyjádřit.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.