#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Krev a hlen ve stolici

Dotaz, 13. 5. 2021

Dobrý den už sem nešťastný je mi 22 let a už 3 týdny mě trápí krev a hlen ve stolici vše začalo tím že sem jeden den nejedl neměl jsem chuť k jidlu a dal jsem si večer 2 piva a brambůrky je pravda ze moje životospráva stala za prd skoro každý den od 17-18let sem si dával 1-2 piva , cigarety a jedl většinou nezdravě a nepravidelně protože mě pivo vždy zasytilo ten večer mi pivo na lačný žaludek nějak nesedlo a já se pozvracel vyčistil sem zuby a šel spát ráno jsem se vzbudil s bolesti v zádech spíše v pravém boku směrem k bedrům bolest se každý den většinou stěhovala v bedrech do prava do leva doprostřed jakoby nad konečníkem v kosti bolest přicházela a odcházela stolici mám sice pravidelnou každý den ráno 1x ale na papíře jsou stopy krve a ve stolici hlen po malém množství jídla mě začne bolet strašně břicho jak kdybych ho nemohl unést pocit plnosti jak kdybych snědl guláš s šesti knedlíky a strašná plynatost váhu sem si celý život nějak držel je pravda ze sem teda nikdy nesportoval ale měl jsem vždy kolem 183cm a 75kg teď sem zhubnul za 3 týdny 4 kila protože snim za cely den 3 chlebíky se šunkou a už proste nemůžu jak sem plný obvodní lékař se mi vysmál že to rakovina tlustého střeva nemůže být a řekl mi ať si koupím ananas 5 pomerančů 3 citrony zázvor a ať si z toho udělám džus který mám pít po panákach společně s ledovou coca colou že si mysli ze to přejde poslal mě tedy na sono břicha a rentgen břicha babička poprosila lékaře v nemocnici o popis snímku kde se psalo chudá pneumatósa klíček a tonue , bez patologických změn 18.5 jdu na gastroskopii kterou mi domluvila babička a 3.6 na kolonoskopii paní doktorko mám strašný strach vím ze sem žil jako hrdina a teď když jsem spadl na hubu všeho lituji myslel jsem si že jsem nesmrtelný nebyl jsem skoro 6 let na odběru krve protože mám z něj fobie vždy jsem se tomu vyhýbal jak jen to šlo protože když jsem byl malý táta mě u toho vždy před sestrou a doktorkou mlátil a od té doby to ve mě zůstalo mám přítelkyni která mě pořad uklidňuje že to nemůže být přece rakovina ale vzhledem k mé dosavadní životosprávě a sedavému stylu života se bojím nejhoršího a aby toho nebylo málo už rok mě trápí dušnost po ránu nejdřív to bylo po zadýcháni a teď už to je i když se ráno vzbudím.. předem děkuji za vaši odpověď a váš názor ..

MUDr. Jaroslava Kovářová, 20. 5. 2021

Dobrý den, ne - opravdu se nemusíte bát rakoviny. Ani věkem ani příznaky není důvod na rakovinu pomýšlet.
V nemocnici jste byl, tak předpokládám, že tam nějaké odběry krve provedli?? Nebo Váš obvodní lékař provedl nějaké odběry?? Jestli ne, tak odběr krve by se provést měl - u bolesti břicha je potřeba především vyloučit zánětlivý problém - třeba "obyčejný" zánět slepého střeva.
Jestli se bojíte odběrů, tak to rozhodně nejste sám. V laboratořích jsou na vás zvyklí, mají tam i lehátka a je dobré se před odběrem o tom zmínit.
Z Vaší špatné životosprávy se hroutit nemusíte - je Vám 22 let a máte ještě opravdu velký prostor všechny chyby v životosprávě napravit.
Gastroskopie je velmi krátké vyšetření. Nestojí za tolik strachu, za chviličku to bude za Vámi.
Kolonoskopie se provádí s premedikací (dostanete injekci, abyste to dobře snášel). Na některých pracovištích se provádí i kolonoskopie v analgosedaci - o takovém vyšetření pak ani nevíte, že proběhlo.
Dušnost poránu - možná je to stress z toho, co Vás přes den čeká. Můžete začít obíhat alergology a kardiology - ale možná v tomto případě by bylo lepší začít u psychiatra a všechny stressy a strachy probrat s ním. Možná si tím řadu dalších vyšetření ušetříte.
Hlavu vzhůru, vše jistě dobře dopadne.:)

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.