#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Hlenovitá stolice kojence

Dotaz, 3. 5. 2021

Vážená paní doktorko, do jaké míry podle vašeho názoru řešit hlenovité stolice kojence? Vím, že je to u kojenců celkem časté, ale syn (7 m) vylučuje hlenů opravdu hodně, odhadem až množství polévkové lžíce denně, téměř od narození. Byla nějaká období, kdy téměř vymizel, dlouhodobě je ale stále hojnější a patrnější. Nejspíš jde z vyšších "pater" střev - první denní stolice bývá bez hlenů, pokud ale kaká víckrát, dočkáme se i rosolovité téměř bezbarvé nebo bělavé... krev byla díkybohu jen párkrát a stěží pozorovatelná okem (u jeho starších bratrů jsme měli krvavé epizody, proto jsem na pozoru; vyrostli z toho, příčina nejasná). Zato se občas objevuje vyrážka na tváři.
Snažila jsem se vypozorovat příčinu alergického původu, držím dlouhodobě preventivně dietu při ABKM, ale bezvýsledně, moc se to nezlepšuje, příkrmy to také neobjasnily... Měl teď asi na 3 týdny dětská probiotika (lact. Reuters), podle mě bez efektu.
Jsem z toho nervózní, především netuším, do jaké míry je něco takového fyziologické. Netuším, zda zkoušet eliminační diety, investovat do probiotik nebo prostě čekat a do kdy.
Poradíte? Byla bych moc ráda. Děkuji.

MUDr. Jaroslava Kovářová, 10. 5. 2021

Dobrý den, tady Vám bohužel neporadím, nejsem dětský gastroenterolog. Proberte to nejdříve s Vaší dětskou lékařkou a nechte se od ní odeslat případně na dětskou gastroenterologii. Můžete zkusit využít i poradny Ulekare.cz.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.