#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Hlen ve stolici

Dotaz, 2. 5. 2022

Dobrý den, pane doktore,

chtěla jsem se zeptat, již 2 měsic mě trápí hlen ve stolici, někdy je žlutý někdy hnědožlutý. Je v kažďé stolici. Stolici mám pravidelnou jen když jsem ve stresu jdu vícekrát a stolice je měkčí, převážně mám, ale tuhou stolici. 1x -2x denně. Hlenu jsem si všimla po nasazení ABKM diety kvůli dceři. Jsem 4 mesice po porodu. Ze dne na den jsem vyradila vse zivocisného puvodu krom veproveho masa. Vyradila jsem i ovoce zeleninu. Asi po 4 dnech teto diety jsem si vsimla pruhledneho hlenu. Pote hlen byl na kazde stolici a jiz byl zluty az hnedozluty. Zkousela jsem i probiotika bez efektu. Nyni uz jim i jablka, banany i mrkev a kureci maso. Postupne budu zazarovat dalsi suroviny. Byla mi brana krev zjisteny zvysene jaterni testy. ( za mesic jdu na kontrolu na hepatologii budou delat detailnejsi odbery + fibroscan) Udelano sono bricha, zjistena steaoza jater, sludge ve zlucniku jinak vse v poradku. Vyter z konecniku take v poradku. Byla jsem na proktologii pred mesicem,zjisteny hemeroidy prvniho stupne + myslim trombon? Hleny jsem lekari zminila rekl at neresim. Dale jsem kvuli jinym problemum byla pred rokem a ctvrt na kolonoskopii i gastroskopii. Vse v poradku streva cista. Nyni vsak hleny jdou i bez stolice dnes 4x vetsi mnozstvi hlenu, kdyz zatlacim na wc , kdyz jsem.sla po 4 na wc v hlenu byly nitky krve. A take jsem si vsimla, ze od te doby mam ve stolici takove cerne miniaturni tecky a dnes byly 2 i ve dvou hlenech. Rikala jsem si jestli to nemuze byt nejaky parazit? OL bude delat i vysetreni na parazity. Jinak me nic neboli, zadne dalsi problemy nemam, jen me boli jeden kloub, ale to stim nejspis nesouvisi.
Mam obrovsky strach z rakoviny, OL mi rekla ze rakovina to neni, kdyz jsem byla pred rokem na kolonoskopii i gastroskopii vse bylo v poradku a streva krasne cista, tak me moc na dalsi kolono posilat nechce.
Ale ja uz si nevim rady a moc me to trapi, byla mi doporucena i chlorella ricni, jen tu nemuzu kvuli kojeni.
Jiz jsem z teto situace zoufala, ,, bojim" se chodit i na zachod jsem ve stresu.
Jeste je mi 29 let.
Co myslite, ze to muze byt? A podstoupil byste kolonoskopi/ gastroskopii?

Mockrat dekuji a preji prijemny den.

MUDr. Štěpán Peterka, 3. 5. 2022

Dobrý den, myslím si že rakoviny se bát nemusíte. Soudím tak podle poměrně nedávné koloskopie a gastroskopii. Vyšetřeni jaterních testů a elastografii jsou správná ale s Vašimi problémy to souviset nebude.
Naopak vyšetření k vyloučení parazitů bude nezbytné - toto by mohlo přinést výsledky.
Co se týče průjmu doporučil bych začít užívat calciové tablety - volně prodejné kojení nevadí =calcii carbonici tbl 3x denně. Pokud toto nezabere obrátil bych se cestou Vašeho OL na odborné gastoenteologické vyšetření. Při vyloučeni organické příčiny bych Vás léčil jako dráždivý tračník s průjmem
S pozdravem

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.