#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz

Dotaz, 5. 2. 2021

Dobrý den, požádala bych Vás o názor na moje zdravotní obtíže - podstoupila jsem krevní testy, včetně odběrů na amylázu a GGT. Vše negativní.
Kvůli přestěhování došlo u mne ke změně stravy - a od té doby se u mne objevily potíže:
- bolest v levém podžebří, začne nečekaně, nejvíc však v sedě a poté taková pichlavá bolest i při nádechu,
stolice úzká, jakoby mastná s hlenem; bobkovitá.
Praktická lékařka vyhodnotila můj stav jako funkční dispepsii, dráždivý tračník a kvůli sedavému zaměstnání mne poslala na rehabilitace.
Může se jednat o to, že je tato záležitost spojená s vadnou páteří (skolióza) to píchání pod žebry a při nádechu, nebo mám pátrat dál - objednat se na nějaké vyšetření?
děkuji za odpověď.

MUDr. Jaroslava Kovářová, 19. 2. 2021

Obtíže sice dělají dojem funkční dyspepsie, ale tato diagnosa by se měla podepřít gastroenterologickým vyšetřením - ultrazvuk břicha, gastroskopie a kolonoskopie pro začátek, pak dle výsledků vyšetřovací program nasměrovat, kam je třeba. Paní doktorka Vás asi chtěla těchto procedur ušetřit. Ona totiž ví, že tato vyšetření Vám obtíže pravděpodobně neodstraní. Jestli ale potíže přetrvávají, asi se tomu nevyhnete. Získáte ale jednak jistotu, že se o nic vážnějšího nejedná a pak také získáte gastroenterologa, který s vámi i do budoucna bude Vaše obtíže řešit.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.