#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz 1856

Dotaz, 6. 6. 2019

Dobrý den,
Před třemi lety mi byla diagnostikovaná UC středního rozsahu. Po celou dobu od první ataky, jsem neměl žádný problém až na jednu střevní chřipku. Léky beru poctivě

Nyní jsem v zahraničí na delší dobu a mám průjmy. Nedokáží rozeznat, zda-li se jedná o střevní chřipku nebo o ataku. Na toaletu chodím 5-6 denně, stolice je vodnatá, bez krve a pravděpodobně i bez hlenu (nedokazi rozpoznat). Také mám horečku.

Mám zde k dispozici nekolik druhů léků, ale nevím které jsou vhodne s kombinací se Salofalkem 500. Bohuzel zde není doktor, který by mi byl schopen říci, jaké leky mohu užít. Mám zde k dispozici: enterol, smecta, carbosorb a ercefuryl.

Můžete mi poradit, jaké léky nasadit?

Dekuji mnohokrát.

MUDr. Petra Matějková, Ph.D., 6. 6. 2019

Dobrý den, toto je dotaz při akutním zhoršení stavu, který není možný řešit internetovou poradnou.. Ani já samozřejmě jen na základě zmíněných údajů nedokážu říci, zda popisované akutní obtíže jsou spojené s UC nebo ne, nevím, jak vysokou dávku Salofalku užíváte, užití výše zmíněných léků krátkodobě Vám nemůže nijak uškodit. Pokud obtíže neustanou, je potřeba navštivit lékaře. S pozdravem.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.