#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz 1823

Dotaz, 17. 1. 2019

Dobrý den. Paní doktorko, chtěla bych se zeptat. Už delší dobu mám opakovaně problémy s bolestí břicha, spíše střev. Je mi 60 let. Byla jsem před 3 lety na kolonoskopii /výrazně vinuté stigma s vracečkou do levé ingviny/, sono břicha, teď v prosinci 2018/bez nálezu/, vyšetření žaludku sondou před
rokem /inkompetence kardie, aftoidní papula antra solitární. CRP a ostatní krevní odběry prý v pořádku. Boli mě stále v podbřišku s nucením na stolici , občas jsou provázené průjmem. V létě jsem měla přeléčený Campylobacter antibiotiky. Teď se bolesti břicha zhoršily, jsou trvalejší, přidal se i tlak pod žebry, spíše vpravo. Pan doktor mi předepsal Normix, Užívala jsem spoustu léků na plynatost, meterorismus, většinou bez většího efektu. Také užívám Euthyrox pro autoimunitní onemocnění štítné žlázy, Coaxil a Posulpin. Problémy jsou dlouhodobé a už to špatně snáším i psychicky.Mám obavy, protože se mi nezdá být dlouhodobá bolest břicha normální nebo jen od psychiky. Dg. od lékaře: vleklý dyspeptický sy. horní/nausea)-funkční, t.č. odeznělý GERD. Chtěla jsem se zeptat a poprosit o názor, jak to vidíte Vy a jaké by bylo ještě vhodné další nebo opakované vyšetření? Padla i dg syndrom histaminové intolerance, tak zkouším ulehčit i v jídle.Ale zatím bez efektu.
Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Naďa

MUDr. Petra Matějková, Ph.D., 17. 1. 2019

Dobrý den, pokud jsou výsledky provedených vyšetření v pořádku, pak se bude pravděpodobně jednat o dráždivý tračník, který může mít různé projevy, včetně bolesti břicha, může zhoršovat kvalitu života, ale nepřináší žádné nebezpečí. S pozdravem.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.