#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Bolest střev

Dotaz, 19. 12. 2021

Dobrý den. Píši dotaz ohledně mého dědy (79)- protože si s nim většina lékařů již neví rady a on sám neví, jak postupovat a dál trpí.
Jedná se o bolest střev, popisuje to jako kdyby si i střevo mohl nahmatat na břiše při té bolesti, zkouší bezlepkovou dietu a nejíst potraviny celozrné a se semínky apod. Už neví, kde by byl problém, dr., který ho ošetřuje mu na to řekl, že pokud by se to zhoršilo, tak volat záchranku. Kolonoskopie byla v pořadku, gastroskopie také v pořádku. V lednu jde na vyšetření krve. Ale trápí se teď každý den bolestí a nevím, jak mu pomoci, zda by se na něj mohl možná podivat jiný specialista, přímo z gastroenterologie, nebo aspoň aby mohl zavolat a popsat mu své problémy.... Děkuji za jakoukoliv radu a odpoved. S pozdravem

MUDr. Štěpán Peterka, 21. 12. 2021

Dobrý den
Myslím si, že vyšetření v GE ambulanci je nutné. Endoskopické vyšetření je podstatný (ale ne jediný). U Vašeho pana otce bych doporučil doplnit zobrazovací vyšetření - CT břicha, UZ břicha. Abys se posoudil stav ostatní orgánů v dutině břišní (např. podobné obtíže může vyvolávat ledvinná kolika, cévní uzávěr velkých cév atd.) Pokud by jste nebyl spokojený na současném pracovišti, navrhuji se s kopiemi vyšetření obrátit na jiné pracoviště.
S pozdravem

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.