#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Bolest břicha

Dotaz, 27. 11. 2020

Dobrý den, už asi týden cítím bolesti břicha. Nejdříve levá, pravá a nyní občas levá pod hrudí. Byl jsem na chirurgii, kde bylo provedeno Sono, RTG, nic se nenašlo. ( myslel jsem si žlučník, slepák )Dostal jsem jen buscopan. Trochu pomohl. Další den poté jsem měl po jídle za cca 20 min. zelený průjem. Šel jsem ke svému lékaři a dostal jsem omeprazol, ercefuryl.Čekám na výsledky výtěru, ale bolest cítím stále. Samozřejmě mám dietu. Dokonce si teď myslím, že jsou to vředy, ale zase si říkám, že sono a rtg by to objevilo, tak nevím, co mám dělat. Nechci nic zameškat a čekat... Bolest je sice slabší, ale pořád je na levé straně pod hrudí a na pravé dole u zeber.

MUDr. Jaroslava Kovářová, 15. 12. 2020

Bolesti břicha, které projdou chirurgií, tam se pouze vyloučí náhlá příhoda břišní v ten okamžik vyšetření a jestli potíže nepominou, tak má následovat gastroenterologické dovyšetření. Jestli bolest cítíte stále, nechte se poslat svým praktickým lékařem na gastroenterologické vyšetření. Sono ani rentgen vředy neobjeví, na to je potřeba endoskopie.
Když Vás bolesti přepadnou silně v noci nebo v době víkendu, pak není chybou jít na pohotovost nebo do nemocnice na chirurgickou ambulanci - klidně i opakovaně. Lépe jít dvakrát zbytečně, než jednou pozdě.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.