#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Alternativní léčba

Dotaz, 21. 7. 2022

Dobrý den. Prosím může v případě IBD pomoci alternativní léčba, léčebný laser nebo biorezonance které nabízejí v klinice celhera ?nebo akupunktura ? Byla jsem na imunologii imunitu veškerou i buněčnou mam v pořádku,autoimunitní onemocnění nemam .je mi 51 let 5 let mě trápí průjem. Mohu mít cronovu chorobu ?Nebo je to v tomto věku vzácné? Kolonoskopie před 3 lety v pořádku. Můžu mít cronovu chorobu i když mam v pořádku imunitu ? Odhalí 3D rentgen cronovu chorobu a kam na něj jít ? Na kolonoskopii se mi nechce měla jsem po ní půl roku průjem narušila mobilitu střeva. Jsou vyšetřovací metody ještě jíné možnosti ?Děkuji moc

MUDr. Štěpán Peterka, 25. 7. 2022

Dobrý den,
Alternativní léčba jak ji popisuje v dotazu není (pokud je mi známo) součástí žádných doporučení pro léčbu crohnovy nemoci ani ulcerozní kolitidy. Navíc ani osobně nemám s těmito vyšetření u žádných pacientů zkušenost, tak se nemohu k tomuto vyjádřit.
Pokud máte průjem, vyšetření je určitě vhodné už jenom kvůli tomu, že příčiny průjmu je mnoho, IBD tvoří pouze část. Začal bych vyšetřením u praktického lékaře, lze provést vyšetření ultrazvukem, lze provést krevní odběry (k vyloučení alergie na lepek). CT břicha může odhalit crohnovu chorobu, nicméně koloskopie zůstává dominují vyšetřovací metodou.
S pozdravem

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.