#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Kam vyrazíte v roce 2019?

Znáte pacientský spolek Pacienti s IBD? Pokud ne, vřele vám ho doporučuji. Začít můžete z pohodlí domova na webovkách: crohn.cz. Nejen, že tu najdete spoustu užitečných informací o naší společné nemoci, ale můžete se zapojit i do letní fotografické soutěže, která bude probíhat od června do září 2019. Účast v ní je jednoduchá − stačí, když v tomto období vyrazíte někam za zážitky, v cílovém místě se vyfotíte a fotku nám pošlete. Proč?

Soutěžte s námi

Spolek Pacienti s IBD sdružuje nemocné s diagnózou idiopatických střevních zánětů i jejich rodinné příslušníky. Jednou z jeho akcí je letní fotografická soutěž s názvem Nebojme se s IBD cestovat. V roce 2019 se bude konat už sedmý ročník.

Jmenuji se Veronika, jsem blogerka a také jedna z organizátorek soutěže. Dělá mi opravdu velkou radost, že se do soutěže zapojuje každý rok víc a víc lidí, které baví cestovat a také ostatním ukázat, že i přes nejrůznější omezení je možné i s IBD dokonce běhat nebo lézt po horách.

Letos se do soutěže zapojilo 63 účastníků. Dorazily nám fotky z celého světa: ze Srí Lanky, Austrálie, USA, africké Keni, ale také fotky z maratonu, zásnub nebo ze svatební cesty po České republice.

Nechte se povzbudit

Naše letní soutěž se už pomalu stává hezkou tradicí se zajímavými výhrami, hlavně je ale pro nás všechny velkým povzbuzením.

Často ji sledují i lidé s dráždivým tračníkem, nebo jinými zažívacími obtížemi, protože v záplavě negativních zpráv je naše „akční” fotografie s povzbudivými vzkazy pro ostatní jednoduše potěší.

Moje kamarádka, která má podezření na mikroskopickou kolitidu, se mi svěřila, že loni stejně jako letos si prohlížela fotografie z naší soutěže a sledovala, co ostatní s podobnými obtížemi zvládají. Nabíjelo ji to energií a díky tomu sebrala odvahu vyrazit na dovolenou k moři, kam si předtím kvůli svým problémům netroufla jet. Nakonec zjistila, že i ona může.

Poprvé v roce 2013

Letní soutěž Nebojme se cestovat s IBD jsme spustili v roce 2013. Původně se jednalo o pohlednicovou, nikoliv fotografickou soutěž. Jenže pohledy dnes už pomalu nikdo neposílá, takže když se nám do soutěže sešlo jen devět pohlednic, rozhodli jsme se pro změnu pravidel. Další rok jsme už do soutěže přijímali i fotografie nebo koláže z cest. V roce 2017 už soutěžilo 51 účastníků, o rok později 63. Kolik jich bude v roce 2019? Necháme se překvapit. Vy se nechte inspirovat 6. ročníkem Letní soutěže na Facebooku a už teď popřemýšlejte, kam v roce 2019 vyrazíte a jakou fotku nám pošlete.

S ulcerózní kolitidou žiju už od roku 2003. Za tu dobu jsem si prošla téměř veškerou dostupnou léčbou v ČR, včetně léčby biologické. Nejprve jsem měla diagnostikovanou proktitidu. Jenže zánět se nakonec rozšířil po celém tlustém střevě a já několik let řešila stav pankolitidy a také možnost stomie. Nakonec se můj stav stabilizoval a jsem i bez operace několik let ve stavu remise.<br> Mám tři děti a na své cestě za zdravím a plnohodnotným životem s chronickým střevním zánětem jsem došla k mnoha poznáním. Jedním z nich je, že pocit štěstí se rodí z toho, co vkládáme do své mysli i do svých úst. Dlouhodobě se věnuji proto výživě těla a duše a také výživovému poradenství. Pomáhám ostatním, nejen lidem se střevními záněty, žít a jíst plnohodnotně a kvalitně i přes nejrůznější obtíže. Kromě blogu na těchto stránkách mě najdete i na webu veronikahanzlikova.cz. Jsem také autorkou několika e-knih a tištěné knihy Příběhy českých superpotravin.
Veronika Hanzlíková