#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Svatováclavská IBD konference: podnětná setkání nejen s odborníky

Již 8 let trvá tradice svatováclavských konferencí, pořádaných organizací Pacienti IBD. Prozradíme, co vás čeká na letošní akci i jak se přihlásit.

Máte vy nebo někdo blízký Crohnovu chorobu či ulcerózní kolitidu? Chcete si poslechnout aktuální informace o léčbě obou nemocí, osobně diskutovat se špičkovými odborníky nebo se zeptat na ožehavá témata zkušených pacientů? Pak nepromarněte jedinečnou příležitost navštívit českou pacientskou konferenci.

Dozvíte se novinky i užitečné rady 

Kromě vzdělávací akce je Svatováclavská IBD konference i událostí společenskou. Na té letošní, která se koná v sobotu 16. září, několik dní před svátkem svatého Václava, vás čekají:

  • odborné přednášky,
  • výživová a právní poradna,
  • ochutnávka speciálních a bezlepkových potravin,
  • občerstvení včetně oběda.

V rámci programu vystoupí lékařky a lékaři i další řečníci, jejichž zaměření souvisí s problematikou nespecifických střevních zánětů. Přednášky tradičně nabízejí aktuality ze světového výzkumu či praktické novinky z českých nemocnic, pojišťoven a úřadů. Věnovat se budou například i tomu, jak správně jíst nebo zda je s těmito nemocemi možné otěhotnět. Hostů se můžete na cokoli ptát a s nimi i s ostatními účastníky diskutovat o všem, co vás zajímá.

Kdy, kde a jak

  • Datum a čas akce: sobota 16. 9. 2017; 9:00–15:00
  • Místo konání: Konferenční centrum City, Na Strži 1676/63, Praha 4

Konferenci pořádá pacientská organizace Pacienti IBD. Pro její členy se zaplaceným příspěvkem pro rok 2017 je účast zdarma. Pro ostatní návštěvníky je akce zpoplatněna částkou 200 Kč. Registrace probíhá přímo na internetových stránkách organizace a počet míst je omezen. 

(luko)

Zdroj: https://www.crohn.cz/udalost/svatovaclavska-ibd-konference-2017

ČERVENKOVÁ, Renata. Crohnova nemoc a ulcerózní kolitida. Praha: Galén, 2009. ISBN 978-80-7262-600-7.