Letní recepty

Menu pro letní měsíce by mělo být barevné a svěží jako kytice letních květů. Letní měsíce jsou náročné vysokými teplotami a zvýšenou spotřebou tekutin, je tedy nutné, aby pacienti přijímali dostatek tekutin a strava pro ně připravená je navíc nezatěžovala.

Menu pro letní měsíce by mělo být barevné a svěží jako kytice letních květů. Letní měsíce jsou náročné vysokými teplotami a zvýšenou spotřebou tekutin, je tedy nutné, aby pacienti přijímali dostatek tekutin a strava pro ně připravená je navíc nezatěžovala. Pro letní měsíce jsme pro pacienty s Crohnovou chorobou a ulcerózní kolitidou připravili menu chutných a lehkých jídel pro typický letní den strávené o dovolené na horách, u rybníka či přehrady nebo jen tak pro radost.

Recepty na tato jídla si můžete stáhnout. Začneme s hráškovou polévkou s křepelčími vejci, jako hlavní chod připravíme steaky z lososa a jako sladkou tečku ovocný pohár a sorbet.

Dobrou chuť a krásné prázdniny.

Živý štít
z prospěšných bakterií

Zjistit více