#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Nespecifické střevní záněty

Máte vy nebo váš blízký střevní potíže? Vyplňte si krátký dotazník a zjistěte, zda by mohlo jít o Crohnovu chorobu či ulcerózní kolitidu. Vaše odpovědi budou naprosto anonymní a výsledek poslouží jen vám. Dotazník je určen pro osoby od 18 let

time Rychlý test

Nespecifické střevní záněty

Máte podezření na IBD?

Postup testu

Při chození "na velkou" mám následující problém:

Průjem začal:

Mezi mé další potíže patří:

Pokračovat

Moje bolesti břicha:

Teplotu mám:

Poslední dobou na sobě pozoruji:

Pokračovat

V posledních dnech jsem absolvoval:

Vyhodnotit

Vyhodnocení

Zdá se, že vaše potíže by mohly být způsobené nespecifickým střevním zánětem. To však rozhodně ještě neznamená, že jím trpíte. Příznaky mnoha onemocnění trávicího traktu jsou velmi podobné a IBD přicházejí v úvahu až jako jedna z posledních možností. Navštivte svého lékaře, který vás vyslechne, prohlédne a pravděpodobně odešle na gastroenterologii k podrobnému vyšetření. Nezapomeňte, že diagnózu IBD stanovuje vždy odborník a náš dotazník ji nemůže s jistotou potvrdit ani vyvrátit.

Vyhodnocení

Vaše potíže se nezdají být typické pro člověka s nespecifickým střevním zánětem. Mohou být ale příznakem jiného onemocnění, které si rovněž zaslouží léčbu. Zároveň nezapomeňte, že diagnózu IBD stanovuje vždy odborník a náš dotazník ji nemůže s jistotou potvrdit ani vyvrátit. Pokud jste na pochybách, navštivte svého lékaře, který vám může pomoci s řešením vašich potíží, případně vás odeslat na gastroenterologii k podrobnému vyšetření.