Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Poradna lékaře

Kdo odpovídá na vaše dotazy?

MUDr. Petra Matějková, Ph.D.
pracoviště: gastroenterologie EGK s.r.o.-Sanatorium sv. Anny, Praha 3 www.egk.cz

Plné znění prohlášení.

Položit dotaz

 * Jméno: 
 * E-mail: 
 * Otázka: 
 * Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 1424 záznamů z celkového počtu 1424, zobrazeny 16. - 20.

 1  2  3  [ 4 ]  5  6  7  8  9  10  11 
Jana
Dobrý den, už týden se necítím nejlépe. Mám vysloveně příznaky, jako když prodělávám virozu. Teplotu večer kolem 37oC, bolí mě tělo, pobolívá hlava, zažívací potíže se mírně zhoršily. Mám Crohnovu chorobu čerstvě diagnostikovanou- 6 týden, stejně dlouho beru i Pentasu tbl s dlouhodobým uvolňováním 2x2g denně. Vzhledem k tomu, že nemám úplně typické příznaky Crohnovy choroby, neumím rozeznat, zda nynější příznaky jsou prodělávaná virosa nebo zda jde třeba o ataku Crohna. V rodině momentálně má virosu syn.Také nevím, zda mohu k Pentase užít i Paralen při teplotě. Děkuji Jana
Odpověď lékaře:
Dobrý den, internetova poradna nemuze slouzit k reseni akutnich obtizi...pokud mate priznaky jako pri viroze, asi se bude spise jednat o virozu nez o priznaky CN. Paralen uzivat muzete. S pozdravem.
Markéta Hrotková
Dobrý den paní doktorko, synovi se odebirala stolice na calprotektinu. Ta hodnota je 1800.jdeme na různá vyšetření. Může to být Crohnova Choroba? Jednou cca za 14dni má průjem. Jinak žádné potíže nemá. Děkuji.
Odpověď lékaře:
Dobrý den, ano, může se jednat i Crohnovu nemoc, je dobře, že bude syn vyšetřen. S pozdravem.
Ivana
Dobrý den,měla bych dotaz ohledně mých dlouhodobých problémech.Mám celiakii a alergii na laktózu již několik let.V posledních letech mám problémy s bolesti v konečníku a také vleklé mykotické infekce a bolesti břicha.Anální fisuru dle rektoskopie aktuálně nemám(i když ještě před půl rokem byla)Dělají se mi i často vnější hemoroidy a trombotizuji.Ale teď jsem musela kvůli bolesti a tlaku v konečníku na PN a nález při rektos. - negativní.Odběry negativní,pouze kalprotektin 155.Bolest a tlak v konečníku trvá již 2 měsíce a dle gastroenterologa můžu pouze na kolonoskopii.Je takto málo zvýšená hladina kalprotektinu důvod pro kolonoskopii.Nemyslím,že může odhalit mé bolesti konečníku,které vychází jen z jeho levé poloviny.Muze byt bolest konecniku jeste posouzena i jinym vysetrenim?Dekuji mockrat za odpoved
Odpověď lékaře:
Dobrý den, indikace k provedení koloskopie si myslím ve vašem případě je. Konečník se kromě endoskopie vyšetřuje např. endosonograficky či magnetickou rezonancí, většinou ale stačí zkušený proktolog. Někdy se u bolestí konečníku žádná příčina nenajde. S pozdravem.
Jitka
Dobrý den, dnes jsen´m byla na vyšetení žaludku a v nálezu mám napsáno - sliznice mírně hyperemická, v antru mírně skvrnitá - čekám na biopsii. Nevím co to znamená, bojím se toho nejhršího. Děkuji za odpověď Šroubková
Odpověď lékaře:
To se bojíte zbytečně... nebude to nic závažného, na základě histologie a příp. obtíží se nejspíš bude rozhodovat, jaká bude další léčba.
Hermína
Dobrý den, beru cortiment, mám UC a jsem v remisi, ale dvakrát v jeden den jsem měla krev v míse, trpím plynatostí, jinak žádné potíže, znamená to, že se dostávám do relapsu, nebo je to normální? děkuji
Odpověď lékaře:
Dobrý den, na to vám opravdu jen na základě tohoto mailu nedokážu odpovědět.. pokud obtíže přetrvávají, musíte navštívit svého ošetřujícího gastroenterologa. S pozdravem.
Medicínská databáze U Lékaře
 
Doporučujeme:  Hojení ran a diabetická noha