#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz

Dotaz, 3. 4. 2024

Dobrý den,pane doktore!Již delší dobu mě trápí obtíže s konečníkem (pálení, svědění, řezání),občas se mi tam objeví jakoby zvětšené boule šedé barvy, aspoň se mi to tak jeví, které po chvíli zmizí.Jsou na kraji konečníku, nebolestivé.Jen mám pocit jakoby cizího tělesa v zadku.Bolest přes noc vymizí,ráno mírná, největší navečer.Přes veškerá vyšetření na gastrologii na záněty střev mi vše vyšlo negativní.MR,CT,CRP ,kalprotrein ve stolici nic nezjistili.Kolonoskopie proběhla před 2 lety, negativní,gastrofibroskopie...menší nález na jícnu,v případě obtíží mám omeprazol,na střeva hyoscine butylbromide .Průjmy nemivam,stolice pravidelně 1x denně,max 1x2 dny.Obcas tužší,nebo mírně měkká.
Můj dotaz ...může se objevit Crohn ,když všechna potřebná vyšetření jsou negativní,jen když mě bolí konečník?Krev ve stolici nemám.Pistele a abscesy? Myslím,že kdybych měl absces,tak by se ty šedé boule nevytracely a zase neobjevovaly,ale byly by tam pořád.Teplotu nemám.Ani z konečníku nebo v jeho okolí nic nevytéká,jen mírně červené okolí kůže.
Děkuji za váš čas i odpověď

MUDr. Petra Matějková, Ph.D., 16. 4. 2024

DObrý den, spíše podle anamnézy to vypadá na projevy hemoroidální nemoci. Objednejte se k proktologickému vyš., zatím vyzkoušejte lokálně mazat mastí např. Factu
Možnost Crohnovy nemoci je spíše malá.

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.