#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz

Dotaz, 7. 2. 2024

Dobrý den pane doktore,
třetím rokem se léčím s mikroskopickou lymfacytarni kolitidou a chtěla jsem se zeptat na možnosti léčby.
První rok a půl jsem užívala Cortiment 9 a 2x denně Asacol,situace se zklidnila a léky byly vysazeny. Po dvou měsících od vysazení se mi průjem vrátil zpátky. Nechtěla jsem hned nasazovat Cortiment-po dlouhém užívání už měl nežádoucí účinky-takže jsem 8 měsíců zkoušela veškeré možné alternativy, přes čínskou medicínu po elementární dietu-bohužel bez větších úspěchů. Cortiment při opětovném nasazení již nezabral, zkoušela se krycí léčba s Reasecem a po druhé kolonoskopii se stejným nálezem jsem nyní 7 mesicu na Budenofalk Uno 9.
Mám občas výkyvy, ale jinak léčba zabírá, ovšem bojím se nežádoucích účinků při delším užívání. Paní doktorka mi řekla, že biologická léčba pro mě není schválená a pokud se situace zhorší, tak neví jak dál postupovat, že pacienta jako jsem já ještě neměla. Chtěla jsem se zeptat na další možné způsoby léčby?
Moc Vám děkuji za odpověď

MUDr. Petra Matějková, Ph.D., 5. 2. 2024

Dobrý den, máte pravdu v tuto chvíli BL není pro toto onemocnění dostupná, obávám se že možnosti léčby jsou omezené. Vyzkoušejte ještě přípravek obsahující vysoké dávky kurkuminu - vyšlo nyní několik studií, popisující vliv na ulcerozní kolitidu. Posílám link na stránky, kde lze objednat. https://evinature.com/product/curqd-2/

Zaujal Vás tento dotaz?

Také se zeptejte na své problémy.

Také se zeptejte na své problémy.