Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Recept na telecí ražničí

600 g telecích jater, sůl a pepř, 250 g slaniny, strouhanka, máslo

Recept na telecí ražničí
X
Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!
ODESLAT

Použité suroviny (na 4 porce):

600 g telecích jater
Sůl a pepř
250 g slaniny
Strouhanka
Máslo

 Játra nakrájíme na malé čtverečky, osolíme a opepříme. Na kostky nakrájíme i slaninu, kterou lehce obalíme strouhankou. Poté ji napichujeme střídavě s kousky jater potřenými máslem na grilovací jehly nebo špejle. Nachystané ražnici poté můžeme upéci v troubě nebo na grilu. Pečou se přibližně 15 minut. Vhodné je ražniči podávat s opékanými brambory.

Další článek
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Turistický průvodce aneb Co zabalit na cestu do Asie