Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Recept na souvlaki

1,5 kg jehněčí kýty (pokrájené na kostičky), 100 ml olivového oleje, 1 citron (vymačkaná šťáva), oregano (2 lžičky), 2 stroužky česneku, sůl a pepř. Dle chuti a snášenlivosti: červené víno (100 ml), česnek (1-2 stroužky), cibule (nakrájená na kousky), zelená paprika (nakrájené na kousky)

 Recept na souvlaki
X
Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!
ODESLAT

Použité suroviny (na 4 porce):

1,5 kg jehněčí kýty (pokrájené na kostičky)
100 ml olivového oleje
1 citron (vymačkaná šťáva)
Oregano (2 lžičky)
2 stroužky česneku
Sůl a pepř
Dle chuti a snášenlivosti:

  • červené víno (100 ml)
  • česnek (1-2 stroužky)
  • cibule (nakrájená na kousky)
  • zelená paprika (nakrájené na kousky)

V misce ušleháme olivový olej, oregano a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme, případně můžeme přimíchat i červené víno a rozetřený česnek. Do směsi uložíme maso nakrájené na kousky a necháme nejlépe přes noc marinovat v ledničce (cca 4-6 hodin). Poté maso napícháme na grilovací jehly nebo špejle (můžeme doplnit o kousky cibule a zelené papriky). Maso můžeme ještě trochu dosolit. Poté špízy opečte na grilu nebo v troubě.

Vhodnou přílohou může být tzatziki nebo řecký salát a chléb pita.

Další článek
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Turistický průvodce aneb Co zabalit na cestu do Asie