Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Recept na polévku acquacotta

Na 4 porce potřebujete: 1 cibuli, 4–6 velkých rajčat, 1 feferonku (jen s opatrností), houby, 1–2 stonky řapíkatého celeru, majoránku, tymián, šalvěj, saturejku, petrželku, olivový olej, 4 pošírovaná vejce, plátky suchého bílého chleba opečených na oleji.

Recept na polévku acquacotta
X
Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!
ODESLAT

Na 4 porce potřebujete: 1 cibuli, 4–6 velkých rajčat, 1 feferonku (jen s opatrností), houby, 1–2 stonky řapíkatého celeru, majoránku, tymián, šalvěj, saturejku, petrželku, olivový olej, 4 pošírovaná vejce, plátky suchého bílého chleba opečených na oleji.

Postup: Nakrájenou cibuli osmahneme krátce na oleji, trochu podlijeme a dusíme s nakrájeným řapíkatým celerem a rajčaty. Podle potřeby přidáme vodu, ale ingredience je možné dusit i s malým množstvím vody. Na závěr hustou polévku rozředíme horkou vodou a přidáme rozdrcenou feferonku a houby. Vše podle své vlastní chuti a individuální snášenlivosti. Úplně na závěr přidáme sušené nebo čerstvé bylinky a zvlášť připravená ztracená vejce. Recept na jejich přípravu najdete například na stránkách www.apetitonline.cz

Jako přílohu můžeme opéci suchý bílý chléb nebo nakrájené plátky ciabatty na olivovém oleji.

Další článek
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Polévka s vůní orientu: jak si připravit domácí Pho Bo