Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Recept na kokosovou polévku

Potřebujete: 4 jarní cibulky, 25 g zázvoru, 300 g rajčat, 150 g garnátů (předvařených), olej na orestování cibulky, 250 ml kokosového mléka, 650 ml zeleninového vývaru, světlou sójovou omáčku a šťávu z limetky.

Recept na kokosovou polévku
X
Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!
ODESLAT

Potřebujete: 4 jarní cibulky, 25 g zázvoru, 300 g rajčat, 150 g garnátů (předvařených), olej na orestování cibulky, 250 ml kokosového mléka, 650 ml zeleninového vývaru, světlou sójovou omáčku a šťávu z limetky.

Postup: Oloupeme zázvor a nastrouhaný ho přidáme k cibulce, kterou restujeme v hrnci na rozehřátém oleji.

Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Garnáty opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat.

Přilijeme kokosové mléko a zeleninový vývar. Vše necháme přibližně 5 minut povařit. Přidáme garnáty a na kostičky nakrájená rajčata a necháme v polévce ohřát. Polévku ochutíme světlou sójovou omáčkou a šťávou z limety. Hotovou polévku servírujeme ozdobenou zelenou cibulkovou natí.

Inspirace ze stránek www.labuznik.com

Další článek
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Polévka s vůní orientu: jak si připravit domácí Pho Bo