Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Recept na jáhly s tuňákem

Na 4 porce si připravte : 250 g syrových jáhel, 350 g tuňákového masa (možné z konzervy), 1 střední cibule, 1 paprika (nejlépe zelená), Sůl, olivový olej

Recept na jáhly s tuňákem
X
Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!
ODESLAT

Na 4 porce si připravte : 

250 g syrových jáhel
350 g tuňákového masa (možné z konzervy) 
1 střední cibule
1 paprika (nejlépe zelená)
Sůl, olivový olej

Základem všeho je správné uvaření jáhel. Jáhly je nejprve potřeba pořádně proprat a promnout rukama. Důležité je vařit jen kvalitní jáhly, které tak není nutné nijak spařovat a jejich chuť není hořká. Oprané jáhly se vaří přibližně v poměru 1:2 na množství osolené vody. Většina vody by se měla během vaření vsáknout do jáhel. Pro vaření je vhodné použít hrnec se silným dnem. Jáhly se nemíchají a obvykle se vaří 15-20 minut na mírném ohni. Poté se mohou nechat ještě pod pokličkou tzv. dojít. Dobu vaření uzpůsobte návodu uvedenému na obalu, případně dle Vašeho požadavku na jejich tvrdost.  

Zatímco se vaří jáhly, opražte cibulku nakrájenou na drobno na olivovém oleji. Na chvíli opražte i nakrájenou papriku na kousky a přidejte maso tuňáka. Dle chuti dosolte. Celou směs ještě chvíli pražte. Závěrem můžete přimíchat jáhly s tuňákovou směsi na pánvi nebo je servírovat společně až na talíři.

Další článek
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Láká vás vyzkoušet vodní dýmku? Pak pozor nejen na infekce!