Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Recept na borůvkovou bublaninu

Ingredience : 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g cukru (krupice), 125 g másla, 250 ml mléka, 3 vejce, Ovoce (cca 600 g), Drobenka (80 g hrubé mouky, 40 g cukru krupice, 50 g másla)

Recept na borůvkovou bublaninu
X
Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!
ODESLAT

Ingredience :

400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 g cukru (krupice)
125 g másla
250 ml mléka
3 vejce
Ovoce (cca 600 g)
Drobenka (80 g hrubé mouky, 40 g cukru krupice, 50 g másla)

Připravte si všechny ingredience. Vejce, mléko, máslo (před smícháním je vhodné rozpustit) a cukr se promíchají metličkou. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a poté do ní přidejte směs tekutin s cukrem. Rychle vše vymíchejte na jemně tekuté těsto, které se přelije do připravené formy/plechu.

Na těsto rovnoměrně rozložte zvolené ovoce (rybíz, kompotované broskve, jahody, borůvky apod.) a posypte drobenkou. Drobenka vznikne smícháním uvedených ingrediencí, které se prohnětou ve volné misce.

Mezitím si dejte rozpéct troubu na 180 °C a koláč pečte přibližně 35–40 minut do zezlátnutí.

Další článek
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Kam za teplem? Nejoblíbenější destinace českých cestovatelů