Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Jednoduše upečený losos (množství dle počtu strávníků):

Filé z lososa Sůl, pepř, sušený kopr a citronová šťáva (vše dle chuti a snášenlivosti) Brambory Brusinková omáčka na dochucení

Jednoduše upečený losos (množství dle počtu strávníků):
X
Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!
ODESLAT

Filé z lososa

Sůl, pepř, sušený kopr a citronová šťáva (vše dle chuti a snášenlivosti)

Brambory

Brusinková omáčka na dochucení

Z lososa odstraňte případné kosti. Potřete pečící plech lehce tukem a položte lososa kůží dolů na plech. Plátky masa poté rovnoměrně posypte solí, pepřem a koprem. Pečte na 200°C přibližně 20-25 minut. Na závěr můžete lososa pokapat trochou citronové šťávy. Jako přílohu můžete použít brambory v jakékoliv úpravě. Velmi chutné k lososu jsou brambory upečené v troubě společně s lososem (nakrájené plátky brambor můžete rozložit na rybu a upéci je společně na jednom plechu) anebo máte-li elektrický plátový gril, tak si na něm upečte plátky brambor bez tuku. Brambory můžete servírovat s brusinkovou omáčkou.

Další článek
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Polévka s vůní orientu: jak si připravit domácí Pho Bo