Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Hotteok

Recept inspirován z https://www.facebook.com/KorejskaKuchyne a http://en.wikipedia.org/wiki/Hotteok. Co potřebujeme (na 20 ks):

Hotteok
X
Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!
ODESLAT

Recept inspirován z Facebook.com a Wikipedia.org.

Co potřebujeme (na 20 ks):

Na těsto:
650 g hladké mouky
2 hrnky mléka
2 balení sušeného droždí (14 g)
lžička soli
2 lžíce oleje
4 lžíce cukru
1 lžíce černých sezamových semínek (dle snášenlivosti)

Na náplň:
160 g hnědého cukru
6 lžic nasekaných ořechů – vlašské / arašídy / sezamová semínka (dle snášenlivosti, nebo ořechy spařte v horké vodě – budou lépe stravitelné, případně zaměňte ořechy za strouhané jablíčko nebo jinou potravinu, která lívance ochutí, ale nezpůsobí zažívací obtíže)
mletá skořice (dle chuti)

V míse smíchejte vlažné mléko, cukr, droždí, sůl a olej a následně přidejte mouku. Směs zpracujte do těsta a podle snášenlivosti semínek posypte sezamem. Poté nechte přibližně hodinu těsto kynout, dokud se dvojnásobně nezvětší. Po hodině těsto znovu promíchejte (kvůli odstranění bublin) a nechte znovu kynout (10-20 minut). Mezitím smíchejte ořechy (případně strouhaná jablíčka), cukr a skořice jako náplň. Po nakynutí těsta ho ještě jednou propracujte a rozdělte na 20 ks, ze kterých vytvarujete placky. Do placek rozdělte náplň a zabalte vše jako knedlíčky.

Knedlíčky poté můžete na mírném ohni osmažit, ale stejně tak je vhodné je upéci při 160°C v troubě na plechu (na pečícím papíru) dozlatova. V průběhu pečení poté, co se těsto „zatáhne“, knedlíčky rozmáčkněte obracečkou nebo vařečkou. Hotové je potřete máslem. Podávají se ještě horké (správně udělané knedlíčky mají mít rozpuštěný cukr – neměl by křupat), takže opatrně na rozehřátou horkou náplň.

Další článek
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Kam za teplem? Nejoblíbenější destinace českých cestovatelů