Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Bibimbap

Co potřebujeme:

Bibimbap
X
Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!
ODESLAT

Co potřebujeme:

ZÁKLAD:

Rýže (kulatozrnná)
Různé suroviny (možné je obměňovat, vynechávat i přidávat): špenát (nejlépe čerstvý, příp. mražený), cuketa, sušené houby šitaké, mrkev, sojová omáčka, sezamový olej (příp. jiný), chilli pasta, sezamová semínka, česnek (další možnosti: brokolice, květák, ředkvičky, žampiony,lilek, dýňová semínka aj.)
Mleté hovězí maso
Vejce (1 ks na 1 porci)

OMÁČKA/DIP (není nutný, opět dle snášenlivosti):
- jarní cibulky (dle snášenlivosti, možné 4 ks), sójová omáčka (dle chuti), čtvrtka prolisovaného stroužku česneku, lžička sezamových semínek a 2 lžičky cukru

Nejprve si připravte přílohy, které se budou klást na hotovou rýži. Houby šitaké dejte do teplé vody na několik hodin před přípravou finálního pokrmu, aby změkly. Před přípravou je ochuťte trochou sójové omáčky a cukrem a osmažte na pánvi na oleji. Spařte špenát, ochuťte ho troškou soli, sójové omáčky a strouhaným česnekem a pokapte olejem. Cuketu, mrkev a jinou podobnou zeleninu nakrájejte na nudličky, trošku posolte a po chvíli orestujte také na pánvi.

Maso ochuťte nastrouhaným česnekem podle snášenlivosti, osolte, opepřete a dle chuti přidejte i trochu cukru. Osmažte na oleji na pánvi. Rýži uvařte podle návodu. Z vejce udělejte volské oko/oka. Udělejte si dip smícháním uvedených ingrediencí – nicméně inovacím se meze nekladou.

Poté do větší misky nebo hlubokého talíře dejte kopeček rýže a obložte připravenými přílohami. Ochuťte vše dipem a pokud máte k dispozici kimči, tak ho také naservírujte.

Další článek
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Kam za teplem? Nejoblíbenější destinace českých cestovatelů