Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Vyžeňte stres od vašeho stolu... dopřejte si fondue

Fondue je typické tím, že pokrm není podáván hotový, ale je třeba si ho připravit přímo na stole. Všichni účastnící hostiny tak mají jedinečnou příležitost se při přípravě jídla bavit, lehce konverzovat a užívat si chvilky pohody. Zasoutěžte si s námi o set na přípravu fondue a vychutnejte si každé sousto...

Vyžeňte stres od vašeho stolu... dopřejte si fondue
X
Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!
ODESLAT

Dnešní doba se vyznačuje tím, že nás spěch pronásleduje na každém kroku.

Stres, který pociťujeme po celý den, se tak logicky odrazí i v našich stravovacích návycích.

Stres škodí zdraví

A uspěchané jídlo rozhodně není nic, co by našemu zdraví prospívalo. Na vzniku mnoha nemocí se částečně podílí i stres, který nás zahlcuje na každém kroku.

Chci soutěžit

Rozmazlujte své chuťové buňky

V některých momentech jsou naše chuťové buňky opravdu velmi vybíravé. Jsou chvíle, kdy nás rychlé občerstvení už prostě nemůže uspokojit a my čekáme na něco mnohem rafinovanějšího a jemnějšího. Není důvodu svým chutím nevyhovět. Proč si nedopřát sladké či slané potěšení, na které dlouho nezapomeneme? Navíc si můžeme připravit výborné jídlo i tak, aby bylo lehké, zdravé a nabízelo potěšení nejen našemu jazyku ale i našim očím.

Lahodné fondue

Fondue je typické tím, že pokrm není podáván hotový, ale je třeba si ho připravit přímo na stole. Všichni účastnící hostiny tak mají jedinečnou příležitost se při přípravě jídla bavit, lehce konverzovat a užívat si chvilky pohody.

Vychutnejte si každé sousto

Při přípravě a pojídání fondue věnujeme pozornost každému soustu. Podobně bychom se měli ale soustředit na všechna jídla, která během dne sníme. Vyzkoušejte si po dobu jednoho týdne, uvědomovat si každé sousto. Zjistíte, že si mnohem více dáváte záležeet na tom, co budete jíst a čemu se rtaději vyhnete.

Fondue byl původně pokrm ze sýra roztaveného v kameninové nádobě ohřívané nad ohněm. Dnes se tento pojem užívá pro více pokrmů i z jiných potravin, můžete si proto připravit fondue z masa ryb nebo třeba ovoce a čokolády.

Původ fondue nutno hledta v Savojsku a Švýcarsku, příprava pokrmu zde má staletou tradici. Místní pastýři byli po velkou část roku odříznuti od okolního světa. A jejich základínmi potravinami byl sýr a chléb. Dlouhé zimní večery vyžadovaly, aby večeře, při které se sešla celá rodina byla nejen příležitostí k tomu se najíst, ale i příjemně si popovídat. A tak mnoho nescházelo ke zrodu fondue.

Soutěž o set na přípravu fondue

Nyní vám nabízíme jedinečnou možnost vyhrát originální dárek a současně otestovat své znalosti. Nápovědu k soutěžním otázkám najdete na našich stránkách.

Chci soutěžit

Na šťastného výherce čeká souprava na přípravu fondue, která jistě potěší i vaši rodinu a přátele.

 
Další článek

Hodnocení článku

Líbí se vám článek?
Počet hlasů: 0

Čtěte také

Nespecifické střevní záněty často doprovází bolest kloubů

Nespecifické střevní záněty často doprovází bolest kloubů

Trpíte střevním zánětem? Úlevu vám mohou přinést lázně

Pobyt v lázních si dnes mnoho lidí spojuje spíše s různými relaxačními aktivitami, jako jsou masáže či pobyt v...

Píštěle – svízelná komplikace střevních zánětů

Hnisavé píštěle jsou při střevních zánětech nevítanou komplikací. Jejich rozpoznání i léčba nejsou vždy snadné ani rychlé. Jak s...

Příznaky ulcerózní kolitidy se liší podle místa zasažení

Příznaky ulcerózní kolitidy se liší podle místa zasažení

Klystýr dokáže „uhasit“ zánět a šetří organismus

Klystýr dokáže „uhasit“ zánět a šetří organismus

Cestování se střevními záněty

Léto vybízí k poznávání nových destinací. Toužit po tom mohou i osoby trpící záněty střev. Aby se ale toto...

Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Arabské trhy aneb Skrytá rizika číhající na turisty