Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Vláknina může i škodit: Kdy?

Žena.Zdraví.cz, 21. 11. 2008: Jednou z nejdůležitějších složek potravy zdravého člověka je vláknina, která má ochranný vliv na střevo. Ovoce, zelenina, celozrnné výrobky – to je zdravá strava. Jsou ale i nemoci, kde tyto potraviny mohou více škodit než prospět.

Vláknina může i škodit: Kdy?
X
Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!
ODESLAT

Žena.Zdraví.cz, 21. 11. 2008

Ovoce, zelenina, celozrnné výrobky – to je zdravá strava. Jsou ale i nemoci, kde tyto potraviny mohou více škodit než prospět.

Prevence rakoviny střev

V rámci zdravého stravování a racionální diety je proto u zdravých jedinců nejčastěji doporučováno jíst hodně zeleniny, ovoce a celozrnného pečiva, které vlákninu obsahují.

Jako prevence vzniku rakoviny tlustého střeva, ve které stále drží ČR prvenství, by měla být také častá konzumace strava bohatá na vitamin B a kyselinu listovou, dostatek vápníku a hořčíku a antioxidantů, jako jsou vitamin C nebo E.

Pro podporu správné funkce střev jsou vhodné i mléčné výrobky, především ty, které obsahují tělu přínosné kultury mikroorganismů.

Celý článek

Další článek
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Láká vás vyzkoušet vodní dýmku? Pak pozor nejen na infekce!