Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Grilovaná krůtí prsíčka s bylinkovou marinádou

Uvedené množství postačí na přípravu pokrmu pro čtyři osoby

Potřebujete:

  • jedna šťavnatá krůtí prsa
  • 2 cibule šalotky
  • ½ šálku pomerančového džusu
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 2 polévkové lžíce vinného octa
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 čajová lžička soli
  • v¼ čajové lžičky červeného nebo cayenského pepře
Upozornění: Pokud nemáte s pepřem dobré zkušenosti, raději ho v tomto receptu vynechejte.

Příprava:

Smíchejte koření s olejem a dalšími přísadami a připravte marinádu. Krůtí prsa nechte marinovat ve vhodné nádobě 6 až 12 hodin.

Grilování:
Pečte po obou stranách 20 až 25 minut, často obracejte. Poté maso sundejte z grilu, nakrájejte na plátky a podávejte s přílohou a pečivem nebo vařenými bramborami.

Pečení: Krůtí prsa vložte do pekáče, potřete důkladně marinádou. Pečte 1,5 hodiny v přikrytém pekáči v troubě vyhřáté na 350° C. Poté odkryjte poličku, pomažte maso znovu marinádou a pečte otevřené čtvrt hodiny, aby se vytvořila křupavá kůrčička.

Nutriční údaje (na jednu porci):

Energetická hodnota 348 kcal
Bílkovina 32,9 g
Cukry 7,35 g
Celkový tuk 20 g
Cholesterol 87 mg
Nasycené mastné kyseliny 4 g
Na (sodík) 653 mg
Vitamin A 2,5 RE
Vitamin C 12 mg
Ca (vápník) 27 mg
Fe (železo) 1,6 mg
Celková vláknina 0 g


Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Turistický průvodce aneb Co zabalit na cestu do Asie