Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Dýňová pochoutka s cuketou

Ingredience:

  • 300g dýně
  • 200 g sýru tofu
  • 5 rajčat
  • 100 g cukety
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 100g póru
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžíčka šafránu
  • 1 lžíce petrželky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • olej

Příprava:

Cibuli nakrájejte na větší kostičky, česnek na tenké plátky. Smažte na oleji až cibulka zrůžoví. Přidejte tence nakrájenou papriku a kolečka póru. Opět chvilku osmažte na oleji. Dýni a cuketu oloupejte, vykrojte semeník a nakrájejte na kostičky (cca 2 x 2 cm). Orestujte spolu spolu s předešlou zeleninou, kari kořením a šafránem asi 2 minutky, přikryjte pokličkou a duste až do změknutí. Vodu není třeba přidávat, pokud vám dobře těsní poklice, zelenina pustí štávu. Jakmile je dýně a cuketa měkká, přidejte na kostičky nakrájený sýr tofu (výborná je bylinková varianta) a na osminky nakrájená rajčata. Jen lehce prohřejte a moc nemýchejte, aby se měsíčky rajčat nerozpadly. Dle chuti přidáme sůl a čerstvou petrželku. Příloha je čistě na vaší fantazii, já zkusila pohanku, se kterou to chutná...no báječně! :-))

Autor: Dana Truksová


Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Turistický průvodce aneb Co zabalit na cestu do Asie