Poznání vlastní nemoci a ochota brát léky předepsané lékařem – to už je začátek uzdravení…
Miguel de Cervantes 1547-1616

Celerová podzimní pomazánka

Ingredience:

  • 1 celer (500 g)
  • 1 pórek
  • 2 vejce
  • plnotučná hořčice
  • majolka

Příprava:

Středně velký oloupaný celer nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jeden střední pórek nakrájený na slabá kolečka, dále natvrdo vařená oloupaná a na kostičky (na kráječi na vejce) nakrájená vejce, osolíme, opepříme. Pomazánku je možno dochutit trochou plnotučné hořčice a nakonec vmícháme jednu majolku. Celerovou pomazánku mažeme na čerstvé rohlíky nebo veku. Silná chuť celeru i pórku se majolkou zjemní a není znát - pomazánku si u nás dávají s chutí i menší děti a je ve velké oblibě. Celerovou podzimní pomazánku lze ochutit podle libosti, možno do ní přidat také mrkev nebo strouhaný tvrdý sýr apod.

Autor: Aleš Truksa


Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Kam za teplem? Nejoblíbenější destinace českých cestovatelů